Kristian Jussila

Mainetodistus - Nykyinen kansalaisluottamuksen mittari on rikosrekisteriote

  • Kirjoittajan (Sami Karri Kristian Jussila) maine- ja luotettavuustodistus vuodelta 1994 ja 1995
    Kirjoittajan (Sami Karri Kristian Jussila) maine- ja luotettavuustodistus vuodelta 1994 ja 1995
  • Kirjoittajan (Sami Karri Kristian Jussila) puhdas rikosrekisteriote (clear extract from the criminal records - date 23.9.2016)
    Kirjoittajan (Sami Karri Kristian Jussila) puhdas rikosrekisteriote (clear extract from the criminal records - date 23.9.2016)

 

Puhdas rikosrekisteriote (eng. extract from the criminal records) on edellytyksenä useampaan yhteiskunnan tehtävään ja joidenkin maiden kohdalla se tarvitaan myös viisumia tai työlupaa varten. 

 

Rikosrekisteriote ja sen merkitys nykyisin

Puhdasta rikosrekisteriotetta voidaan pitää nykyajan mittarina entiselle maine- ja luotettavuus todistukselle, jolla henkilö pystyi osoittamaan nauttiko hän yleistä kansalaisluottamusta. Politiikassa on kuitenkin viime vuosina hämärtynyt käsitys nuhteettomasta taustasta kansakunnan asioden hoitajien osalta. Aikamme ilmiönä "valemedioiden" pyörittäjät ja reportterit ovat ottaneet käyttöönsä väärän  informaation levittämisen mediassa ja internetin keskustelupalstoilla poliittisten pyrkimysten saavuttamiseksi. Usein tätä väärän informaation levittämistä muista käytetään oman rikollisen historiansa häivyttämiseen, sillä taustaan ja arvoihin kiinnittävät huomiota yhä useammat yritykset ja organisaatiot työntekijöitään ja yhteistyökumppaneitaan valitessa. 

Tulevien kuntavaalien lähestyessä äänestäjien olisi syytä valinnoissaan kiinnittää ehdokkaiden ja poliitikkojen taustaan, sekä ehdokkaiden itsensä oman taustansa esiin tuomiseen. Pelkkä puoluekirja tai ammatti, kun ei kerro ehdokkaan todellisista arvoista tai taustasta.

Suomi tarvitsee uuden suunnan ja sen johtajiston arvot ja nuhteettomuus ovat hyvän demokratian perusta.

_________________________________________

Mainetodistus Suomessa (ruots. frejdebetyg) oli vielä 1990-luvulla käytössä oleva papiston tai nimismiehen antama todistus, josta kävi ilmi, nauttiko asianosainen kansalaisluottamusta. 

Nimismiehen / Papiston velvollisuutena oli antaa pyydettäessä mainetodistus, joka laadittiin kirkonkirjojen perusteella. Mainetodistuksen tuli sisältää selvitys nauttiko todistuksen kohteena oleva henkilö kansalaisluottamusta silloin kun todistus annettiin vai oliko henkilö tuomittu menettäneeksi kansalaisluottamuksen ainiaaksi tai määräajaksi. (lähde: vikipedia)

Puhdas tausta  (eng. extract from the criminal records) on yksi arvojen mittari. 

 

Sami Karri Kristian Jussila

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat