Kristian Jussila

Terroriteko ei kuulu demokratiaan

  • Uhrien muistoa kunnioittaen
    Uhrien muistoa kunnioittaen

Imatran ikävä tapahtuma on ollut tänään yksi puhuttavimmista aiheista niin Suomessa kuin monissa kansallisissa medioissa. Syyt siihen ovat vielä tietämättömät. Yksi asia on kuitenkin varmaa, ainakin yhdellä ihmisellä on ollut paha olla - nyt vielä useammalla tämän surullisen tapahtuman vuoksi.     

 

Terrorismi ei kuulu demokratiaan

Pahan olon purkaminen ei oikeuta hirmutekoihin, ei missään tilanteessa. Demokratiassa asiat ja näkemyserot ratkaistaan valitsemalla itselleen mieluisat edustajat tai asettumalla itse ehdolle. Tolkun ihmiset ymmärtävät tämän ja heidän vastuullaan on myös heikommassa asemassa olevien auttaminen oikeaan uomaan. Välittäminen on vastuullisuutta, jota voidaan odottaa jokaiselta kansalaiselta. 

Me kaikki olemme erilaisia ja joskus tahtomattamme saatamme loukata toisiamme. Kaikista ei tarvitse kuitenkaan pitää, mutta asiat tulee ratkaista radikalisoitumatta. Huutelulla ja valheiden levittämisellä internetissä ei myöskään ratkaista ongelmia. 

 

Kuntavaalit - tapa vaikuttaa, jos asiat eivät miellytä 

Myönnän, että maamme asiat eivät ole parhaalla mahdollisella tolalla. Me tolkun ihmiset voimme vaikuttaa niihin parhaiten äänestämällä tai asettumalla itse ehdolle tulevissa kuntavaaleissa. Käyttäkäämme tätä mahdollisuutta keinona vaikuttaa.

 

Surun valitteluni uhrien omaisille, puoluetovereille ja työ-yhteisölle - Jaksamista ampujan lähiomaisille ja ystäville. Myös tekijän omaiset ansaitsevat tolkun ihmisten myötätunnon.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

"Teroriteko ei kuulu demokratiaan". Totta.

Terrorismi rinnastus Imatran surulliseen tapauseen oli mielestäni harhaan johtava.

Olen ymmärtänyt, että kysymykseessä oli yksittäisen häiriintyneen ihmisen teko. Ilman syvää pahaa oloa ei tuollaista todennäköisesti tehdä se on totta ja näihin syihin on puututtava.

Tässä apumistapauksessa ei ollut kyse terrorismistä polisitiedotteen mukaan.

Käyttäjän KristianJussila kuva
Kristian Jussila

Saatat olla oikeassa. Terrorismi on hieman epätarkka käsitteenä. Ymmärrykseni mukaan tekijältä ei ole saatu vastauksia motiivista tai muustakaan syystä.

Terrorismi (ransk. terrorisme, latinankielisestä sanasta terrere, ’aiheuttaa kauhua, pelotella’) on yksilön tai ryhmän harjoittamaa väkivaltaa, jonka tarkoitus on viranomaisten uhkaamisen ja yleisöön kohdistuvan pelon avulla vaikuttaa päätöksentekoon.

Toimituksen poiminnat